Som egen företagare är det mycket att tänka på; allt från stora och övergripande faktorer till små detaljer, som alla behöver fokuseras på. Men när du väl fått igång företaget och kunderna söker sig till dig kommer fokus ligga på att behålla de kunder du har samt få nya att intressera sig för ditt koncept och dina produkter. Här ska vi titta på några råd och tips angående just detta.

Kundens bästa är ditt bästa

Även om hela din företagsidé är grundad i din egen passion och det du brinner för, är det nu dina kunder som måste vara ditt fokus för att du ska kunna fortsätta hålla företaget vid liv. Med dina tjänster eller produkter behöver du lösa ett bekymmer de har och svara på de frågor som finns. Det är här rätt sorts marknadsföring kommer in; marknadsföring som riktar sig specifikt mot din målgrupp och som just de upptäcker. Har du lokaler där du jobbar med att sälja produkter är det av största vikt att du och dina anställda är beredda på att möta kunderna på rätt sätt när de besöker din butik. Inte minst behöver det alltid vara rent och fräscht, både på golv, väggar och runt övriga utrymmen. Har du en något större butik kan det vara en god idé att anlita veckostädning för att slippa lägga alltför mycket tid på just renhållningen. Du kan exempelvis anlita proffsen på Qleano för att tryggt kunna lita på att butiken hålls ren, vilket gör att du kan hålla ditt fokus på att hjälpa dina kunder. Även om proffsen gör ett fantastiskt jobb i att hålla de öppna ytorna fräscha är det viktigt att du ändå sköter om vissa detaljer när tid finns, som att se till att dina produkter är fria från damm och att hålla hyllorna uppdaterade.

Städning viktigare än du tror

Med rena och fräscha lokaler samt ett välkomnande och hjälpsamt bemötande har du kommit långt i att locka kunder till din butik, och därmed också försäljningen av dina produkter. Inte många skulle bli nyfikna på att besöka en butik som inte känns fräsch, och de skulle definitivt inte vara intresserade av att köpa något som samlat damm. Därför är städning en så värdefull del av ditt företagande, men det är också viktigt att se fördelarna med att anlita professionell hjälp så att du kan ge ditt fulla fokus till dina kunder.

av kalle