Att renovera ditt hem inför försäljning är en utmärkt investering som du kommer att tjäna mycket pengar på. Det är absolut värt pengarna att anlita en professionell hantverkare för att renovera ditt hem, då det är både snabbare och säkrare. Studier visar att den investering du lägger på renovering kan ge en avkastning på upp till 25 procent. Är du orolig för att det tar tid? Faktum är att det är raka motsatsen, du vinner tid på renovering eftersom fler köpare kommer att visa intresse och vilja köpa bostaden.

Var strategisk när du renoverar

Även om det verkligen kan löna sig att renovera bostaden innan försäljning är det viktigt att vara strategisk. Du bör inte renovera vad som helst eftersom det kan vara ett slöseri med pengar. Fokusera på platser som köpare värderar högt, som kök och badrum. Dessa platser tenderar att öka bostadspriset betydligt. Vidare finns det många små uppgraderingar du kan göra som gör en enorm skillnad, som till exempel följande:

  • Byta ut handtag och knoppar.
  • Ersätta belysningsarmaturer.
  • Måla om dörrar och skåpsluckor.
  • Uppgradera gamla kranar och blandare.

Överväg att slipa golven

En typ av renovering som inte bör underskattas inför bostadsförsäljning är golvslipning. Faktum är att golvet är det viktigaste ytskiktet i en bostad eftersom det hela tiden slits av fotsteg, husdjur, möbler som flyttas, damm och smuts. Ett slitet golv upplevs direkt med både ögonen och känslan av att gå på det. Den goda nyheten är att K3 Golv i Stockholm erbjuder golvslipning som ger slående resultat. K3 Golv har lång erfarenhet av att slipa alla typer av golv för att återställa deras vackra charm, allt ifrån massiva plankgolv till klassiska parkettgolv. Varför inte låta en av deras experter bedöma vilken typ av golvslipning som passar dina trägolv? På så sätt garanterar du att resultatet blir optimalt och ser perfekt ut inför dina visningar.

Köpare vill inte alltid att renovera

Vissa gör misstaget att tro att köpare är ivriga att renovera och att det av denna anledning inte krävs renovering. Det här är ett misstag då köpare oftast inte kan föreställa sig slutresultatet av en renovering. Köparen ser bara vad som är framför ögonen just nu och vill oftast flytta in omedelbart. Kom ihåg att en köpare som planerar att köpa en bostad oftast är upptagen med jobb, familj, barn och andra ansvar. Det sista köparen vill göra är att lägga ner tid och energi på att renovera ett föråldrat hem. Dessutom har de flesta köpare aldrig renoverat ett hus och vet kanske inte ens hur de ska börja. Av dessa anledningar kan en bostad i behov av renovering skrämma och få köparen att dra sig ur.

av kalle