Att sälja varor, tjänster och produkter kan verkligen löna sig om man har ett bra koncept och en effektiv marknadsföring. Försäljning innebär att attrahera och behålla kunder som är lönsamma. Idag finns det många sociala medier som man kan använda för att locka kunder på många sätt!

Sociala medier – för en ökad försäljning

Att starta eget företag inom försäljning kan löna sig om man dessutom når ut till fler kunder genom marknadsföring på sociala medier som Facebook, Instagram och Youtube. Fördelen med dessa medier, är att de kostar så gott som ingenting, samt att man har bra verktyg som videoklipp, bilder och texter. Man ska försöka nå ut till så många man kan inom den kundkrets som passar till varorna eller tjänsterna. Om man har en egen hemsida för sina produkter och tjänster, kan det vara en bra idé att ha en presentation på Youtube och länka videon till hemsidan! På så sätt blir hemsidan mer spännande, samt att fler kan se klippet då Youtube används dagligen av av cirka 2 miljarder människor. På Youtube kan man lägga ”taggar” för sökmotoroptimering till produkten eller tjänsten man presenterar. Youtube har även smarta funktioner där man kan se statistik på antal besökare, varifrån videon ses, samt vilka åldersgrupper som tittat på en video. Att starta ett företag eller enbart sälja produkter, kan kosta en del, särskilt vid inköp av produkter. Då kan man snabbt jämföra olika lån på Lånakuten så man vet vilket lån som passar bäst!

Hur blir man en bra säljare?

För att kunna bli en vass säljare och att sälja effektivt kräver kunskap om produkten eller tjänsten för att lyckas. Det är viktigt att först lyssna på kunden och inte avbryta kunden för mycket om försäljningen sker över telefon. Innan man talar om för kunden vad varan eller tjänsten kostar, är det viktigt att vara uppmärksam på om personen verkligen vill ha produkten. Det finns många andra bra tips för att bli en skicklig säljare som man kan tänka på. Något som är smart som att tänka på som säljare, är att i förväg tänka ut eventuella motargument som kunden kan säga. Då blir det lättare om man redan tänkt ut svaren för att kunna övertyga kunden. Man ska alltid vara ärlig och försöka hålla en fin balans mellan respekt, övertygelse och ha en förmågan att lyssna på kunden. En lyckad försäljning, både med egna produkter och tjänster eller som säljare på ett företag, är spännande och utvecklande. Allt handlar om att kunna övertyga kunderna och satsa på bra marknadsföring för en lyckad försäljning!

av kalle