Det finns ett antal kända försäljningar av varor och tjänster men även av diverse bolag och andelar. Viktigt att komma ihåg är att många försäljningar är i gråzoner, det vill säga det är juridiskt osäkert om affären verkligen var korrekt och om den gick rätt till. Det är inte lätt att avgöra alla gånger och därför har en del affärer gått igenom trots osäkerheten.

Volvo

Volvo, villa och vovve var länge det som präglade den svenska drömmen. Idag är inte Volvo mer svenskt än något annat utländskt bolag, dock finns det fortfarande en lastbilsfabrik utanför Göteborg. Den svenske fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic hjälpte för några år sedan till att marknadsföra Volvo i Sverige genom vissa inspelade reklamfilmer.

Numera ägs Volvo av kinesiska bolaget Geely.

Transfers

Människor kan ha ett marknadsvärde. När det kommer till fotbollsspelare så slås fotbollstransfers varje år och den dyraste övergången skedde för svindlande 200 miljoner euro. Då får en annan klubb tillgång till spelarens tjänster samt spelarens potential att locka sponsorer och andra intressenter att köpa biljetter och så vidare. Fotbollen är numera en marknad och det går inte direkt att bortse från. Det är självklart på gott och ont naturligtvis.

Transfers är lagliga så länge spelaren själv är med på noterna. Om spelaren inte vill gå med på övergången och den säljande klubben vill göra sig av med spelaren så bryts kontraktet och spelaren blir då en free agent. Free agent blir även en spelare som fullföljt hela sitt kontrakt och då blir klubblös helt plötsligt. Oftast väljer spelarna att acceptera det faktumet, de tjänar ju rätt bra och då är det lätt att vara lojal mot klubben.

av ivadmin