Så kallade snabblån är idag väldigt vanligt och det finns en uppsjö av företag som erbjuder denna typen av lån. Den här typen av lån brukade tidigare kallas för SMS-lån, eftersom du kunde låna pengar direkt via din mobil. Numera fyller du i uppgifter om dig själv på nätet och signerar ett eventuellt låneavtal med BankID. Om du har en lånefirma som erbjuder snabblån måste du alltså vara beredd på att möta en del motstånd och misstankar. Så hur ska du egentligen gå tillväga för att övertala kunder om att det är en trygg och säker metod?

Många föredrar lån utan UC

Självfallet ska du aldrig försöka sälja in ett snabblån till någon som inte ser ut att vara kreditvärdig nog att kunna betala tillbaka. Men ibland kan ett snabblån vara ett perfekt alternativ till någon som har hamnat i en ekonomisk knipa. Bilen har kanske gått sönder eller så har det dykt upp en oväntad utgift av något annat slag. Många potentiella låntagare letar idag efter lån där man inte registreras hos Upplysningscentralen. Det ser inte bra ut att ha många kreditupplysningar på sitt namn när det kommer till framtida lån. Därför letar de efter smidiga lån utan uc vilket du förhoppningsvis kan erbjuda. Denna typen av lån kan även kallas för blancolån men innebörden är densamma.

Räntan kan vara ett säljhinder

Det som gör att många tvekar när de ska ta ett snabblån är den höga räntan. Den är betydligt högre i jämförelse med banklån, billån och liknande vilket en potentiell kund enkelt kan se i olika listor. Dock är räntan för ett snabblån i princip alltid individuell och det beror också mycket på hur kreditvänlig en kund bedöms vara. Alltså kan kunden få ett väldigt bra avtal även om det ser ut som att räntan är väldigt hög på förstasidan hos långivaren. Som säljare gäller det alltså att ha bra och starka argument för snabblån som får låntagaren att bortse från den höga räntan. Ett argument är till exempel att det inte krävs någon säkerhet i form av borgen eller liknande.

Låntagaren får snabbt in sina pengar

Det som är den stora fördelen med ett blancolån är att du som låntagare aldrig behöver vänta länge på dina pengar efter att du har blivit beviljad ett lån. Beroende på vilken bank du har kan de synas på kontot redan inom en timme. Som max brukar det ta en bankdag, vilket är riktigt bra. Det är en fördel som snabblån har, vilket är unikt för lånebranschen. Som försäljare gäller det att hitta dessa unika punkter och verkligen pusha för dessa om du vill sälja in ett lån.

av kalle